DISTRIBUIȚI
eurovision.tv

Organizatorii Eurovision 2019, care se va desfăşura în luna mai la Tel Aviv (Israel), au dezvăluit marţi logo-ul viitoarei ediţii: trei triunghiuri formând împreună o stea strălucitoare, ce va însoţi sloganul „Dare to dream” (Îndrăzneşte să visezi) sub care va avea loc concursul, relatează EFE, potrivit agerpres.

„Triunghiul este una dintre cele mai vechi forme din lume, cel care stă la baza simbolurilor, care se regăseşte în mod universal în artă, muzică, cosmologie şi natură, reprezentând conexiune şi creativitate”, notează gazda concursului, Televiziunea publică – Kan – într-un comunicat.


Citește și : SUA au emis noi sancţiuni împotriva Venezuelei

Există trei variante de triunghiuri, în trei culori diferite, însă principalul este cel albastru, care va fi utilizat în majoritatea cazurilor. Logo-urile vor fi utilizate în moduri diferite în timpul celor două semifinale (din 14 şi 16 mai) şi la marea finală (din 18 mai), când Tel Avivul va deveni o amplă scenă timp de o lună.

Producătorul executiv al Eurovision, Jon Ola Sand, a precizat că sloganul „Dare to Dream” simbolizează incluziunea, diversitatea şi unitatea, „valorile fundamentale” ale concursului Eurovision. El a făcut aluzie şi la scena unghiulară ce se construieşte la pavilionul Expo Tel Aviv, creaţie a designerul Florian Wieder, care va completa logoul în formă de stea.

Netta Barzilai, reprezentanta Israelului, a câştigat concursul Eurovision din 2018. Artista, în vârstă de 25 de ani, a cucerit publicul şi specialiştii cu piesa „Toy”, care a obţinut un total de 529 de puncte. Este pentru a patra oară când Israelul, una dintre cele două ţări neeuropene din concurs, alături de Australia, câştigă râvnitul trofeu.

Citește și : Vulcanul Manam din Papua Noua Guinee a erupt