DISTRIBUIȚI
FILE PHOTO: Shelves for baby and toddler formula are partially empty, as the quantity a shopper can buy is limited amid continuing nationwide shortages, at a grocery store in Medford, Massachusetts, U.S., May 17, 2022. REUTERS/Brian Snyder/File Photo

Grupul francez Danone SA şi-a majorat semnificativ livrările de lapte praf din Europa către SUA, arată datele vamale analizate de firma de consultanţă în shipping Ocean Audit, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Rafturile cu lapte praf din magazinele americane s-au golit după ce principalul producător din SUA, firma Abbott Laboratories, a decis în luna februarie să retragă de pe piaţă o serie de produse de lapte praf, inclusiv Similac, după apariţia unor reclamaţii cu privire la infecţii bacteriene la bebeluşii care au consumat produsele.


Citeşte şi: Medvedev critică sancţiunile NEBUNEŞTI dictate de Occident împotriva Rusiei – Black News

Danone, al doilea mare producător mondial de lapte praf pentru bebeluşi dar un jucător relativ mic pe piaţa din SUA, a livrat laptele praf din Marea Britanie şi Ţările de Jos prin intermediul navelor după data de 17 februarie, când anunţul celor de la Abbott Laboratories a provocat o criza de pe piaţa din SUA.

„Înţelegem cât de important este pentru familii să aibă acces la lapte praf şi de acea prioritatea noastră a fost să majorăm producţia şi livrările după criza apărută în luna februarie”, a declarat un purtător de cuvânt de la Danone.

Potrivit directorului firmei de consultanţă în shipping Ocean Audit, Steve Ferreira în perioada ianuarie-mai 2022 divizia nord americană a grupului francez Danone, Nutricia North America, şi-a triplat importurile din Europa şi peste 90% din aceste importuri au ajuns în SUA.

Dacă în perioada 1 ianuarie-1 mai 2021, Danone Nutricia a livrat 770.000 de cutii cu lapte praf, echivalentul a 100 de containere, către America de Nord, în perioada similară a acestui an numărul a explodat la 2,4 milioane de cutii. Din această cantitate, 93% a mers spre porturile de pe coasta de est a SUA şi 7% a mers spre porturile din Mexic.

„Dacă intră în port luni sunt sigur că ajunge la retaileri marţi sau miercuri pentru că produsul este la mare căutare”, spune Steve Ferreira.

Citește și: Canada INTERZICE tehnologia 5G a chinezilor de la Huawei şi ZTE – Black News

Şi alte firme din Europa, precum grupul elveţian Nestle SA şi producătorul britanic de bunuri de larg consum Reckitt Benckiser, au anunţat şi ei că a decis să-şi majoreze producţia de lapte praf şi de asemenea să facă livrări mai frecvente către supermarketurile din SUA.

Miercuri, preşedintele SUA, Joe Biden, a anunţat noi măsuri pentru a rezolva criza de lapte praf pentru bebeluşi, invocând o lege specială care datează din perioada Războiului Rece pentru a-i ajuta pe producători să obţină ingredientele necesare şi de asemenea prin organizarea unui pod aerian pentru a aduce lapte praf în SUA.