DISTRIBUIȚI
Lajumate.ro

Grupul agroalimentar francez Danone a indicat vineri că exporturile de lapte pentru sugari marca Neocate către Statele Unite au fost dublate şi se pregăteşte să trimită 500.000 de cutii suplimentare la sfârşitul lunii iunie, relatează AFP, potrivit agerpres

”Angajamentul nostru de astăzi este să furnizăm 500.000 de cutii în plus faţă de ceea ce am furnizat Statelor Unite în ultimele luni”, a declarat un purtător de cuvânt al departamentului ”nutriţie specializată” a grupului, care refuză totuşi să comunice cantitatea totală de livrări.


Citește și : Putin i-a spus cancelarului Austriei că acuzaţiile privind criza alimentară sunt ‘lipsite de fundament’

Aceste cutii suplimentare de Neocate, destinate bebeluşilor cu alergie la lapte de vacă sau proteine alimentare, urmează să sosească în Statele Unite până la sfârşitul lunii iunie pentru a fi distribuite familiilor la începutul lunii iulie.

Cantitatea de produs anunţată urmează să permită prepararea a cinci milioane de biberoane de aproximativ 250 de mililitri.

Statele Unite se confruntă de câteva luni cu o penurie de lapte pentru bebeluşi, cauzată de probleme de aprovizionare şi forţă de muncă legate de COVID-19, agravată apoi de închiderea, în februarie, a unei fabrici a producătorului Abbott din Michigan, după o retragere a produselor suspectate că ar fi cauzat moartea a doi sugari.

Pentru a satisface nevoile pieţei americane, continuând să aprovizioneze celelalte ţări în care este distribuită marca Neocate, Danone a anunţat că a crescut producţia acestei mărci într-o fabrică din Anglia.

”Danone discută în prezent cu Administraţia americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA) şi cu Casa Albă posibilitatea de a trimite în Statele Unite preparate non-medicale pentru bebeluşi care nu sunt în prezent disponibile în ţară”, a adăugat compania franceză.

Citește și : Iranul va lua ‘măsuri punitive’ împotriva Greciei în legătură cu confiscarea petrolului iranian de pe o navă (presă)

Danone a realizat 20% din cifra de afaceri în Statele Unite în 2021, dar are doar o cotă de piaţă de 5% în ceea ce priveşte laptele pentru sugari.

Concurentul său Nestlé a trimis duminică în Statele Unite peste 31 de tone de lapte pentru copii din Elveţia şi Ţările de Jos, notează AFP.