DISTRIBUIȚI

Armata daneză a desfăşurat vineri trupe la puncte de frontieră cu Germania şi în preajma celei mai mari sinagogi din capitala ţării, Copenhaga, în cadrul eforturilor de a reduce presiunea asupra forţele de poliţie, conform deciziei anunţate de guvern luna trecută, transmite DPA, conform agerpres.

În total, 160 de militari au fost afectaţi acestor misiuni, dintre care jumătate la punctele de frontieră.


Rolul lor principal este de a asigura paza acestor puncte, dar şi transportul suspecţilor reţinuţi cu ocazia unor controale prin sondaj, a declarat Brian Fussing, de la unitatea specială a poliţiei de frontieră din Iutlanda.

Citeşte şi: Un jihadist ISIS ‘îşi cere scuze’ pentru problemele create

Militarii nu vor efectua ei înşişi controale.

La Copenhaga, în jur de 55 de militari au fost desemnaţi să păzească principala sinagogă şi ambasada statului Israel. Poliţia va continua să asigure paza muzeului evreiesc şi a unei şcoli private evreieşti.

Guvernul danez a decis luna trecută desfăşurarea de militari pentru paza unor puncte ‘sensibile’, pentru a reduce presiunea asupra efectivelor poliţiei în contextul unei serii de incidente armate puse pe seama războaielor între bande de infractori în Copenhaga şi în alte oraşe daneze.

În februarie 2015, două atentate soldate cu doi civili morţi – un tânăr evreu şi un regizor – şi cinci poliţişti răniţi au avut loc la un centru cultural şi la principala sinagogă din Copenhaga.