DISTRIBUIȚI

Pentru prima dată după mai multe luni, danezii pot merge din nou la saloanele cosmetice, de masaj sau de tatuaje, după ce autorităţile le-au permis redeschiderea începând de marţi, informează DPA, potrivit agerpres.

Saloanele de bronzat şi şcolile de şoferi au primit, de asemenea, autorizaţia de a se redeschide, dacă clienţii prezintă un rezultat negativ la testul de depistare a coronavirusului, realizat cu cel mult 72 de ore înainte, dacă pot demonstra că au fost complet vaccinaţi împotriva COVID-19 sau dacă oferă dovezi valabile ale unei infectări anterioare.


Citește și: Răspunsul economic RADICAL al Uniunii Europene la pandemie

Reîntoarcerea la şcoală a fost extinsă luni la elevii începând cu clasa a V-a, cărora li s-a permis să revină la şcoală în fiecare a doua săptămână din lună, cu excepţia câtorva regiuni cu rate de infectare foarte mari. Până acum, doar elevii din clasele I-IV puteau face ore în incintele şcolilor.

Această relaxare a măsurilor luate în contextul pandemiei face parte dintr-un plan pe termen lung de ridicare a restricţiilor impuse vieţii publice. Scopul este de a elimina treptat măsurile, cu câteva excepţii, până când toate grupurile de risc şi toţi locuitorii de peste 50 de ani primesc o primă doză de vaccin împotriva COVID-19, atâta timp cât ratele de infectare rămân sub control.

Citește și: POTOP în Indonezia și Timorul de Est! Sunt cel puţin 157 de morți și zeci de dispăruți

Numărul cazurilor de coronavirus din Danemarca este în prezent la un nivel stabil şi unul dintre cele mai scăzute din Europa.