DISTRIBUIȚI

Danemarca a recomandat vineri cetăţenilor ei să evite orice călătorie în străinătate care nu este necesară, din cauza epidemiei de coronavirus, o recomandare similară fiind emisă de Norvegia, care a adăugat Franţa pe lista ţărilor de evitat, transmite AFP, scrie agerpres.

MAE danez şi-a motivat recomandarea prin necesitatea de a împiedica răspândirea virusului şi de asemenea pentru a preveni situaţii în care cetăţeni danezi ar putea rămâne blocaţi în alte ţări ca urmare a unor măsuri precum interzicerea călătoriilor.


Citește și : Grecia închide toate obiectivele culturale până la 30 martie

Anterior o recomandare de acelaşi fel a fost emisă de Norvegia, care în plus a interzis cadrelor medicale să efectueze călătorii în străinătate, iar de pe 27 februarie orice cetăţean norvegian revenit în ţară trebuie să rămână izolat la domiciliu două săptămâni.

Pe lista ţărilor europene de evitat MAE norvegian a adăugat şi Franţa, unde au fost confirmate peste 3.000 de cazuri de infectare cu coronavirus şi 60 de decese. Pe aceeaşi listă se află acum şi SUA, aceasta ca urmare a deciziei preşedintelui Donald Trump de a interzice accesul celor care au călătorit în spaţiul Schengen în ultimele 14 zile.

Danemarca şi Norvegia sunt însă şi ele foarte afectate de epidemie, cu 785 şi respectiv 876 de cazuri confirmate.

Citește și : China dezinfectează autobuzele şi lifturile cu ajutorul razelor UV