DISTRIBUIȚI
scandinav.net

Ultima restricţie legată de pandemia de COVID-19 a fost ridicată de autorităţile din Danemarca, relatează dpa, potrivit agerpres.

Începând de marţi, călătorii nu mai trebuie să fie testaţi în decurs de 24 de ore de la intrarea în ţară. Această măsură se aplica numai persoanelor care nu erau vaccinate sau nu trecuseră prin boală şi care doreau să intre în ţară din afara UE şi a spaţiului Schengen.


Citeşte şi: Hunter Biden a ajutat la obținerea milioanelor de dolari pentru finanțarea unui program militar de cercetare biotehnologică din Ucraina – Black News

În Danemarca nu mai există practic restricţii de la 1 februarie, după ce guvernul de la Copenhaga a decis să ridice majoritatea măsurilor legate de coronavirus, în pofida numărului record de noi cazuri de COVID.

Cele două motive principale pentru această decizie au fost formele mai uşoare de boală cauzate de Omicron şi ratele mari de vaccinare.

Citeşte şi: Ucraina neagă că l-ar fi OTRĂVIT pe Abramovici – Black News

Mai rămăseseră în vigoare doar restricţii izolate legate de intrarea în ţară dar şi acestea au fost ridicate treptat.

În prezent, se înregistrează o scădere semnificativă a cazurilor de COVID-19. Cu toate acestea, un număr semnificativ mai mic de persoane sunt testate faţă de perioadele anterioare.