DISTRIBUIȚI

Danemarca a depăşit pentru prima dată de la începutul pandemiei de coronavirus pragul de 30.000 de infectări raportate într-o singură zi, au anunţat marţi autorităţile sanitare din această ţară, relatează DPA, potrivit agerpres

În bilanţul său zilnic, Statens Serum Institut (SSI) din Danemarca a anunţat că 33.493 de cazuri de COVID-19 au fost confirmate marţi, din care aproape 31.500 au fost infectări noi şi 2.000 de cazuri au reprezentat reinfectări.


Citește și : Canada autorizează pastila anti-COVID-19 de la Pfizer

Aproape 1,2 milioane cazuri de COVID-19 au fost confirmate de la începutul pandemiei de coronavirus în Danemarca, o ţară cu o populaţie de aproape 6 milioane de locuitori.

Până acum, autorităţile daneze au raportat şi 3.519 de decese asociate COVID-19.

Prin comparaţie, numărul zilnic al noilor infectări era de aproximativ 5.000 la sfârşitul lunii noiembrie.

Ministrul Sănătăţii din Danemarca, Magnus Heunicke, a declarat pe Twitter că acest număr mare de infectări nu se reflectă însă în numărul spitalizărilor, posibil datorită faptului că multe dintre cazurile de COVID-19 au constat în reinfectări sau au fost cauzate de varianta Omicron, care este mai puţin susceptibilă să provoace spitalizări.

Citește și : Dominic Raab îl apără pe BoJo în scandalul ‘Partygate’: ‘Este un nonsens!’

De aceea, există motive de optimism pentru perioada următoare, a precizat ministrul Magnus Heunicke.

În prezent, numărul pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus şi internaţi în spitalele daneze este de 810, din care 79 se află în secţii de terapie intensivă. Printre ei se află atât persoane spitalizate în urma infectării lor cu noul coronavirus, cât şi pacienţi spitalizaţi iniţial din cauza altor patologii şi care s-au infectat ulterior cu virusul SARS-CoV-2.