DISTRIBUIȚI

Dezvoltarea relaţiilor dintre România şi Republica Moldova constituie o prioritate de prim rang a Guvernului României, a declarat, marţi, la Chişinău, premierul Viorica Dăncilă. 

Premierul român, care s-a întâlnit cu omologul său moldovean, Pavel Filip, susţine că relaţia dintre cele două state este „una specială”.


Citeşte şi: Un înalt oficial britanic dă asigurări românilor din UK: ‘Drepturile vă vor fi respectate!’

„Prima mea vizită la Chişinău nu este întâmplătoare, este prima vizită pe care o fac în calitate de prim-ministru şi aceasta denotă ataşamentul meu de Republica Moldova. Relaţia dintre România şi Republica Moldova a fost şi rămâne una specială, o temă faţă de care există aşteptări la nivelul ambelor societăţi. Dezvoltarea relaţiilor noastre constituie o prioritate de prim rang a Guvernului României, iar obiectivul strategic îl reprezintă integrarea europeană a Republicii Moldova”, a afirmat Dăncilă.

Şeful Executivului român a precizat că discuţiile cu omologul său de la Chişinău au vizat „treceri în revistă atât a proiectelor în derulare şi identificări de noi iniţiative destinate avansării cooperării bilaterale, cât şi a agendei europene”.

„Avem un portofoliu consistent de proiecte în derulare, care au un fir comun, racordarea ireversibilă a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, inclusiv la România, sub raport energetic, al infrastructurii, al instituţiilor, dar şi al valorilor”, a adăugat premierul României.