DISTRIBUIȚI

Dacă obiectivul ca 70 la sută din populaţia adultă să fie vaccinată, atunci oraşul Melbourne va ieşi din carantină la finalul lunii octombrie, conform unor date obţinute de AFP, potrivit news.ro

Aproximativ cinci milioane de locuitori din Melbourne au primit ordin să rămână acasă din 5 august. Aceasta este a şasea izolare de la începutul pandemiei. Autorităţile din statul Victoria, care include Melbourne, au declarat că aceste ordine vor fi ridicate atunci când 70% dintre cei peste 16 ani vor fi imunizaţi complet, ţintă pe care se aşteaptă să o atingă în jurul datei de 26 octombrie.


Citește și : Copiii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani din Marea Britanie vor fi vaccinaţi începând cu săptămâna viitoare

„Carantina se va încheia”, a declarat Dan Andrews, premierul statului Victoria, adăugând că limitarea motivelor de ieşire nu va mai fi în vigoare, dar o serie de restricţii vor fi în continuare în vigoare. Restaurantele şi pub-urile vor putea fi redeschise, dar numai cu maximum 50 de persoane complet vaccinate care stau afară, în timp ce interzicerea vizitelor la domiciliu va rămâne în vigoare.

Citește și : Italia ar putea organiza un referendum privind liberalizarea consumului de canabis

Odată ce rata de vaccinare atinge 80% – care este programată pentru aproximativ 5 noiembrie – locuitorii complet vaccinaţi din Melbourne se vor bucura de mai multe libertăţi, inclusiv renunţarea la mască în aer liber, primirea a până la 10 vizitatori acasă şi munca la birou. Dan Andrews a declarat că sistemul de sănătate ar fi probabil sub „presiune intensă” ca urmare a acestor schimbări, însă redeschiderea treptată ar ajuta Melbourne să „normalizeze” răspunsul său la coronavirus.