DISTRIBUIȚI
Twitter

Un cutremur de mică adâncime care s-a produs miercuri în provincia Java Centrală din Indonezia a provocat moartea a 2 persoane, rănirea altor 21 şi a avariat peste 300 de clădiri, a anunţat joi un reprezentant al agenţiei de administrare a dezastrelor, citat de agenţia Xinhua, potrivit agerpres.

Peste două mii de persoane s-au adăpostit în centre de evacuare amenajate după seism, a precizat Sutopo Purwo Nugroho, purtător de cuvânt al Agenţiei Naţionale de Administrare a Dezastrelor Naturale.


Citeşte şi: Un jihadist german, având legături cu atentatele 9/11, a fost arestat în Siria

Toate persoanele rănite au primit îngrijiri medicale la o clinică şi la un spital din provincie, a adăugat el.

Cutremurul, cu magnitudinea de 4,4, s-a produs la adâncimea de numai 4 kilometri, miercuri, la ora locală 13:28, conform informaţiilor Agenţiei de geofizică şi meteorologie.

”Cel mai puternic impact a fost în sub-districtul Kalibening din districtul Banjarnegara deoarece solul instabil a sporit riscurile”, a precizat Sutopo pentru Xinhua.

Potrivit purtătorului de cuvânt, 316 locuinţe, patru moschei şi clădirile a două şcoli au fost grav afectate, iar 2.104 persoane şi-au părăsit casele şi s-au refugiat în centrele de evacuare.

Citeşte şi: Preşedintele parlamentului catalan susţine că liderul LEGITIM al Cataloniei este Carles Puigdemont

Aproape două sute de soldaţi, echipe de căutare şi salvare şi angajaţi ai agenţiei de administrare a dezastrelor participă în comun la acţiunile de intervenţie în zonele afectate, a mai spus Sutopo, care a adăugat că apa potabilă şi alimentele se numără printre nevoile imediate ale celor mai afectaţi.

Indonezia este o ţară frecvent afectată de seisme din cauza localizării sale în zona numită „Cercul de foc al Pacificului”, cea mai întinsă şi activă regiune vulcanică de pe Terra.