DISTRIBUIȚI

sursa foto:  INQUIRER VISAYAS

Două femei şi-au pierdut viaţa şi zeci de case au fost avariate în urma cutremurului de 5,1 care s-a produs miercuri în zona estică a statului Filipine, potrivit poliţiei locale, informează agenţia DPA, potrivit agerpres.

Epicentrul cutremurului a fost localizat la nord-estul oraşului Albuera din provincia Leyte, situat la 578 de kilometri de Manila, potrivit Institutului de Vulcanologie şi Seismologie din Filipine.


Cutremurul s-a simţit cel mai puternic în Ormoc City, unde o femeie de 51 de ani şi-a pierdut viaţa după ce a căzut şi s-a lovit la cap în timp ce fugea să se adăpostească, potrivit poliţiei.

Citeşte şi: Proteste VIOLENTE la un miting anti-Donald Trump. Poliţia a intervenit cu gaze lacrimogene – FOTO/VIDEO

O altă femeie, de 70 de ani, a suferit un atac de cord în timpul seismului, potrivit comisarului Ma Elma delos Santos, purtătorul de cuvânt al poliţiei oraşului.

Nu mai puţin de 56 de locuinţe au fost deteriorate în oraşul cu peste 215.000 de locuitori, a adăugat Ma Bella Rentuaya, inspector şef, purtătorul de cuvânt al poliţiei regionale.

Şcolile au fost închise, iar autorităţile locale au dat ordin inginerilor să verifice clădirile din Ormoc City şi Albuera pe fondul avertismentelor producerii unor replici.

Cutremurul s-a produs la peste o lună după ce provincia Leyte a fost lovită de un seism de 6,5, în iulie, în urma căruia trei oameni şi-au pierdut viaţa, iar alţi 500 au fost răniţi.

Peste 16.000 de locuitori au fost evacuaţi după cutremurul din iulie, iar câteva sute se află încă în centrele de primire din localităţile afectate.

Citeşte şi: Unul dintre terorişti A RECUNOSCUT. Planul lor viza un monument SACRU al Barcelonei

Filipine este localizat pe ”Inelul de foc” al Pacificului, zonă în care se produc 90% dintre cutremurele lumii.

Cel mai recent cutremur major care a afectat statul a avut magnitudinea de 7,1, s-a produs în octombrie 2013 şi a făcut peste 220 de victime în zona centrală a Filipine.

În iulie 1990, peste 2.400 de oameni au fost ucişi pe insula Luzon (în nord) de un cutremur de 7,8, una dintre cele mai puternice mişcări telurice care a afectat statul.