DISTRIBUIȚI
Reuters

Un cutremur cu magnitudinea 6,6 s-a produs marţi în sudul localităţii Raba din Indonezia, în largul insulei Sumbawa, la scurt timp după un alt seism înregistrat în această regiune, conform Serviciului de Prospectare Geologică al Statelor Unite (USGS), citat de Reuters, potrivit agerpres.

Epicentrul cutremurului a fost stabilit la o adâncime de 36 kilometri, la circa 230 de kilometri sud de Raba, în estul insulei care face parte din provincia Nusa Tenggara de Vest.


Citește și: Rusia ameninţă UE cu „represalii” după noile sancţiuni în cazul Skripal

În urma seismului nu a fost emisă avertizare imediată de tsunami şi nu au fost înregistrate pagube materiale sau victime.

Cutremurul a avut loc la scurt timp după un alt seism, cu magnitudinea 6, produs marţi în aceeaşi zonă, la circa 219 kilometri sud de Raba.

Arhipelagul din Asia de Sud-Est, care însumează peste 17.000 de insule de diverse dimensiuni, este situat în Cercul de Foc al Pacificului, unde coliziunea plăcilor tectonice provoacă cutremure frecvente – aici înregistrându-se aproximativ 85% din activitatea seismică mondială.

Citește și : Cel puțin 10 marinari au murit după ce două nave au luat foc în Strâmtoarea Kerci