DISTRIBUIȚI
© USGS

Un seism rar, cu magnitudinea de 5,4, a fost înregistrat miercuri după-amiază în sudul Coreei de Sud, şi a fost resimţit în toată ţara, au indicat autorităţile locale, precizând că, potrivit informaţiilor disponibile până acum, nu au existat victime. 

Potrivit Agenţiei Meteorologice Coreene, cutremurul a avut loc la o adâncime relativ mică, de nouă kilometri, în jurul orei 14:30 (05.30 GMT), lângă oraşul industrial Pohang, sediul companiei Posco, al patrulea cel mai mare producător de oţel din lume. Aceaşi agenţie informează că seismul a fost urmat de alte cutremure, în succesiune scurtă, resimţite în zona Pohang, potrivit DPA, relatează şi agerpres.


Citeşte şi: ATAC ARMAT în SUA. Cel puţin două persoane au murit în Ohio – VIDEO 

Deocamdată nu au fost raportate victime, iar activitatea la reactoarele nucleare din zonă nu a fost întreruptă.

Peninsula înregistrează foarte puţine cutremure semnificative, însă activitatea seismică este urmărită cu atenţie de autorităţi, în condiţiile în care un cutremur este adesea primul semn al unui test nuclear în Coreea de Nord.

Cel mai puternic cutremur din Coreea de Sud – cu magnitudinea de 5.8 – a avut loc în septembrie 2016, în oraşul Gyeongju.