DISTRIBUIȚI

Cel puţin 130 de persoane au fost rănite în urma unui cutremur cu magnitudinea de 4,8 grade pe Richter în sud-vestul Iranului, o zonă care a înregistrat mei multe seisme în ultimele zile, relatează luni EFE, potrivit agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Organizaţiei pentru situaţiile de urgenţă Moytaba Khaledí, a declarat agenţiei iraniene de ştiri ISNA că majoritatea victimelor au fost externate la câteva ore după cutremur, cu excepţia a 11 dintre ele care au rămas internate.


Citeşte şi: Cutremur într-o mină din Polonia. Doi oameni au murit, alţi trei sunt dispăruţi

Potrivit Centrului Seismologic din Iran, cutremurul a avut loc luni, la ora locală 00:26, la o adâncime de 5 kilometri de provincia Kohguiluye Boyer Ahmad.

Epicentrul seismului a fost înregistrat la 9 kilometri de localitatea Sisakht şi s-a simţit şi în oraşul Yasooj, capitala provinciei, unde a fost întrerupt temporar curentul electric.

Autorităţile au dispus închiderea şcolilor în mai multe localităţi din Kohguiluye Boyer Ahmad.

Citeşte şi: Aleasa lui Trump ar fi vrut să renunţe la conducerea CIA

Această provincie a înregistrat patru cutremure între miercuri şi joi, săptămâna trecută, cel mai puternic de 5,2 grade pe Richter care a provocat aproape o sută de răniţi şi importante pagube materiale.

În noiembrie 2017, un cutremur cu magnitudinea 7,3 s-a produs în aceeaşi regiune, provocând cel puţin 530 de victime omeneşti şi rănind alte 8.000 de persoane.