DISTRIBUIȚI

Un seism cu magnitudinea 6,2 s-a produs marţi în provincia Kerman din sud-estul Iranului, potrivit Centrului seismologic din cadrul Universităţii din Teheran, informează agenţiile de presă AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

Seismul a fost resimţit la ora locală 12:13 (08:43 GMT) într-o regiune deja lovită pe 1 decembrie de un cutremur de pământ de 6 grade care nu a făcut nicio victimă, potrivit Universităţii din capitala iraniană.


La o jumătate de oră după seismul de marţi, televiziunea publică iraniană a afişat pe ecran un mesaj în care se afirmă că nu au fost raportate deocamdată victime şi pagube materiale.

Citeşte şi: Trei femei revin cu acuzaţiile la adresa lui Trump: ‘Şi-a pus mâinile peste tot, mă săruta şi mă atingea’

Epicentrul seismului a fost localizat în Hejdak, o localitate aflată la 50 de kilometri nord faţă de Kerman, capitala provinciei omonime, un oraş situat la o distanţă de 800 de kilometri sud-est faţă de Teheran. Cutremurul s-a produs la o adâncime de 57 de kilometri.

Seismul a fost urmat după nouă minute de o replică cu magnitudinea de 3,8, au anunţat specialiştii de la Universitatea Teheran.

Potrivit Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS), prima replică a cutremurului ar fi avut o magnitudine de 5,9.

Luna trecută, în aceeaşi regiune s-a produs un seism de 7,3 grade, care a făcut cel puţin 530 de victime. Preşedintele Hassan Rohani a subliniat eforturile depuse de guvernul ţării sale, care a oferit ajutor şi locuinţe temporare familiilor afectate de cutremurul din luna noiembrie. Criticii lui spun însă că reacţia guvernului iranian nu a fost suficient de rapidă şi nici pe măsura necesităţilor.

Ştire iniţială: Un seism cu magnitudinea de 6,2 s-a produs marţi în provincia Kerman din sud-estul Iranului, au anunţat companiile publice de mass-media din această ţară, citate de Reuters, conform agerpres.

Oficialii iranieni nu deţin deocamdată informaţii despre posibile victime şi răniţi în urma acestui seism.

Cutremurul de pământ s-a produs în apropiere de oraşul Hejdak, potrivit postului public de televiziune din Iran.