DISTRIBUIȚI
ansa

Un seism cu magnitudinea 4,7 s-a produs în centrul Italiei în dimineaţa zilei de marţi, afectând aceeaşi regiune devastată de activitate seismică în anul 2016 şi prima parte a anului 2017, informează DPA, potrivit agerpres.

Cutremurul, care a avut loc la ora 5:11 am (03:11 GMT), a avut epicentrul la Muccia, la aproximativ 190 de kilometri nord de Roma, la o adâncime de 9 kilometri, potrivit Institutului Naţional de Geofizică şi Vulcanologie (INGV).


Citeşte şi: Trump ‘a explodat’ când a aflat că FBI percheziţionează biroul avocatului său

Serviciul de pompieri şi agenţia pentru protecţie civilă au precizat că nu au fost raportate persoane rănite, dar clădirile au fost avariate din nou.

Potrivit declaraţiilor pentru agenţia de ştiri ANSA făcute de primarului din Muccia, un oraş cu circa 900 de locuitori, clopotniţa bisericii locale Santa Maria di Varano, construită în secolul al XVII-lea, s-a prăbuşit.

ansa

Ca măsuri de precauţie, traficul feroviar local a fost suspendat, iar şcolile au fost închise.

În perioada august 2016 – ianuarie 2017, patru cutremure cu magnitudinea cuprinsă între 5,4 şi 6,5 s-au produs în centrul Italiei, afectând regiunile Lazio, Umbria, Marche şi Abruzzo.

Seismele au produs pagube majore, au pus la pământ numeroase clădiri din oraşe şi sate şi au provocat peste 300 de decese, inclusiv moartea a 29 de persoane surprinse de o avalanşă declanşată de cutremur.