DISTRIBUIȚI
Twitter

Un cutremur cu magnitudinea 6,3 s-a produs marţi în largul insulei Creta, în sudul Greciei, au anunţat Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC) şi Institutul de geodinamică al Observatorului din Atena, informează Reuters şi AFP, potrivit agerpres.

Seismul nu a fost soldat cu victime, conform primelor informaţii.


Citește și : Financial Times spune că europenii ar trebui să ‘se pregătească pentru remodelarea demografică de către arabi și asiatici’

Epicentrul cutremurului resimţit pe insula Creta a fost ”înregistrat în larg şi la 405 km sud-est de Atena, la ora 9:24 GMT”, potrivit unui comunicat al Observatorului din Atena în care se precizează că seismul s-a produs loc la circa 23 km est de localitatea Zakros din estul Cretei.

Seismul a avut epicentrul la o adâncime de 2 kilometri, a precizat EMSC.

Departamentul pentru stingerea incendiilor nu a primit apeluri din partea populaţiei prin care se solicita ajutor, a anunţat un reprezentant din cadrul poliţiei, notează Reuters.

Citeşte şi: Documente secrete din PCC: China se pregăteşte de un FOCAR de covid la scară largă – Black News

Cutremurul survine la cincisprezece zile de la un puternic seism, cu magnitudinea 5,8, care a zguduit Creta şi a lăsat în urmă un mort, zece răniţi şi clădiri avariate.

Potrivit unui seismolog elen, cutremurul de marţi s-a produs în zona unei alte falii seismice, notează Reuters.