DISTRIBUIȚI
afp

Un cutremur cu magnitudinea 6.1 s-a produs joi în zona oraşului taiwanez Hualien, situat pe coasta estică a ţării, a anunţat biroul naţional de meteorologie, citat de Reuters, potrivit agerpres.

În urma seismului nu au fost înregistrate victime sau pagube materiale imediate.


Citește și: Tragedie rutieră în Madeira: 29 de turiști au murit în autocar! – VIDEO

Un martor al Reuters a declarat că seismul s-a simţit în capitala Taipei unde clădirile s-au clătinat.

Potrivit Biroului Meteorologic Central din Taiwan, cutremurul s-a produs la o adâncime de 18 kilometri.

Institutul american de geofizică (USGS) a indicat o magnitudine de 6,4 precizând că epicentrul seismului a fost înregistrat la o adâncime de 15 kilometri, la nord-vest de Hualien.

Citește și: Fostul preşedinte peruan Alan Garcia a decedat după ce s-a împuşcat în cap

Clădirile s-au clătinat, iar circulaţia unor trenuri de mare viteză a fost suspendată temporar în Taipei, capitala Taiwan, după un cutremur cu magnitudinea 6,1, produs joi în estul ţării, în urma căruia nu au fost însă înregistrate victime sau pagube materiale grave, relatează Reuters.

Televiziunile au prezentat imagini cu elevi evacuaţi din clădiri după cel mai important seism produs anul acesta în insula intens industralizată, conform declaraţiilor unui reprezentant al Biroului Meteorologic Central din Taiwan.

În unele zone din Taipei s-au înregistrat scurte întreruperi în furnizarea de electricitate, potrivit agenţiei naţionale de ştiri, însă autorităţile guvernamentale au dat asigurări că rafinăriile şi alte servicii au continuat să funcţioneze normal.

Guvernul a anunţat că în urma seismului a fost instaurat un centru de reacţie la situaţii de dezastre.

Preşedintele Tsai Ing-wen a declarat că circulaţia trenurilor de mare viteză MRT care fac legătura între Taipei şi Taoyuan a fost suspendată temporar. Pe pagina sa de Facebook, Tsai a precizat că a solicitat responsabililor ”să adune informaţii de peste tot pentru a verifica dacă sunt pagube şi, în cazul în care acestea există, să reacţioneze cât de curând posibil”. 

Taiwanul este situat aproape de intersecţia a două plăci tectonice şi din această cauză este zguduit în mod regulat de cutremure.

Peste 100 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma unui seism care a avut loc în 2016 în sudul insulei, iar un seism cu magnitudinea de 7,6 produs în 1999 a condus la decesul a peste 2.000 de persoane.