DISTRIBUIȚI

Un cutremur cu magnitudinea 6,3 potrivit Institutului american de geofizică USGS s-a produs vineri dimineaţă în largul prefecturii Miyazaki, în sud-vestul Japoniei, autorităţile informând că nu există riscul producerii de tsunami, relatează AFP, potrivit agerpres.

Seismul a fost resimţit în special în prefectura Miyazaki şi o parte a regiunilor învecinate, fără vreun risc de tsunami, a precizat Agenţia meteorologică japoneză care a evaluat şi ea magnitudinea la 6,3.


Citește și : Trump consideră că regimul de la Phenian nu este pregătit să negocieze cu Washingtonul

O conferinţă de presă a specialiştilor acestui organism era prevăzută mai târziu în cursul dimineţii pentru a explica mecanismul cutremurului.

Potrivit jurnaliştilor postului naţional de televiziune, NHK, aflaţi la faţa locului, nu s-au raportat pierderi de vieţi omeneşti sau pagube materiale importante în minutele care au urmat acestui cutremur de pământ cu o durată de peste zece secunde, arată imaginile înregistrate automat de camerele video ale NHK care se declanşează în cursul seismelor.

Citește și : Patrick Shanahan rămâne la conducerea Pentagonului

Operatorii centralelor nucleare situate în zona adiacentă nu au semnalat nicio anomalie.

Japonia, situată la joncţiunea a patru plăci tectonice, este afectată de peste 20% din cele mai puternice cutremure de pământ care se înregistrează anual în lume.