DISTRIBUIȚI
afp

Un seism cu magnitudinea 5,6 s-a produs luni în largul coastei de vest a Taiwanului, potrivit Institutului american de studii geologice (USGS), şi a fost simţit până în Hong Kong, situat la 470 km de epicentru.

Cutremurul s-a produs la circa o sută de kilometri de arhipelagul Pescadores (sau Penghu) în strâmtoarea Taiwan, la o adâncime de 13 km, la ora locală 07.57 luni dimineaţă (23.57 GMT duminică seară), anunţă şi agepres.


Citeşte şi: Apele Mării Negre dau în clocot! Ucraina şi Rusia sunt aproape de război

Până în prezent nu s-au raportat victime sau pagube materiale. Media locale au indicat că, cuprinşi de panică, localnicii şi-au părăsit casele după ce au simţit cutremurul la Magong, principalul oraş din insulele Pescadores, un mic arhipelag care ţine de Taiwan.

Potrivit Biroului central pentru climă din Taiwan, magnitudinea seismului a fost de 6,1.

Observatorul din Hong Kong a primit mai multe sesizări de la locuitori care au simţit cutremurul, precizând că epicentrul se află la 470 km nord-est de fosta colonie britanică.

Citeşte şi: Rusia confirmă că a capturat trei nave ucrainene în Marea Neagră

Insula Taiwan se află aproape de joncţiunea a două plăci tectonice şi este frecvent zguduită de seisme.

În luna februarie, oraşul Hualien a fost lovit de un seism cu magnitudinea 6,4, care s-a soldat cu 17 morţi.

Cel mai grav bilanţ din ultimele decenii a fost înregistrat în septembrie 1999, atunci când un seism cu magnitudinea 7,6 s-a soldat cu circa 2.400 de morţi.