DISTRIBUIȚI
AP

Cel puţin trei persoane au fost rănite şi sunt contabilizate pagube importante după un cutremur cu magnitudinea 5,9 grade înregistrat luni seară în insula Mindanao, în sudul Filipinelor, relatează EFE, potrivit agerpres.

Seismul s-a produs la 8 km distanţă de localitatea Kadingilan şi la o adâncime de 5 kilometri, potrivit Institutului Filipinez de Vulcanologie şi Seismologie (Phivolcs).


Citește și : Trump, după prima fază a examenului medical anual: ‘Totul foarte bine. Voi finaliza anul viitor!’

Cei trei răniţi raportaţi până în acest moment sunt din oraşul Kadingilan, unde mai multe clădiri guvernamentale şi un hotel au suferit pagube importante, deşi autorităţile încă nu au făcut toate evaluările, potrivit Oficiului Local de Gestionare a Riscului de Dezastre.

Arhipelagul filipinez este situat pe aşa numitul Cerc de Foc al Pacificului, o zonă care concentrează aproximativ 90% din activitatea seismică şi vulcanică din întreaga lume şi unde se produc anual aproximativ 7.000 de cutremure, majoritatea moderate.

Citește și : Conservatorii britanici vor să pună capăt tratamentului preferenţial pentru imigranţii din UE după Brexit

Cel mai recent cutremur major care a lovit Filipinele a fost seismul cu magnitudinea 7,1 grade soldat cu moartea a 220 de persoane în centrul ţării în octombrie 2013; iar în iulie 1990, peste 2.400 de persoane au murit în insula Luzon după un cutremur de 7,8, grade, unul dintre cele mai puternice care a lovit acest arhipelag.