DISTRIBUIȚI
Twitter

Un seism cu magnitudinea 6,4 pe scara Ritcher s-a produs marţi în peninsula Kamceatka, în Rusia, a anunţat Institutul de Geofizică al Statelor Unite (USGS), care înregistrează activitatea seismică la nivel mondial, relatează EFE, potrivit agerpres.

Hipocentrul cutremurului a fost localizat de USGS la 329,7 kilometri adâncime, iar epicentrul a fost stabilit la 13 kilometri distanţă de Esso, în peninsula Kamceatka, la peste 6.000 de kilometri de Moscova.


Citește și : NATO desfăşoară exerciţii de amploare la graniţa cu Belarus

Seismul s-a produs la ora 3:41 GMT, fără a fi consemnate victime sau pagube materiale, potrivit agenţiei ruseşti de presă TASS.

Filiala locală a Serviciului Geofizic al Academiei de Ştiinţe din Rusia a indicat că nu a fost emisă alertă de tsunami în urma cutremurului.

Citește și : Teheranul cere puterilor străine să nu se bage în cazul Afkari

Peninsula Kamchatka, cu o suprafaţă de 270.000 de kilometri, are o populaţie redusă, de circa 310.000 de locuitori, dintre care două treimi trăiesc în Petropavlovsk-Kamceatski, centrul său administrativ.

Acest teritoriu este expus unei activităţi seismice frecvente, găzduind peste trei sute de vulcani, aproximativ treizeci dintre aceştia fiind activi, notează EFE.