DISTRIBUIȚI
Twitter

O persoană a decedat, iar alte două au fost rănite în urma unui cutremur cu magnitudinea 6,4 produs duminică în regiunea autonomă uigură Xinjiang din nord-vestul Chinei, au anunţat luni autorităţile citate de agenţia Xinhua, otrivit agerpres.

Zece replici seismice cu magnitudini peste 3 au fost consemnate după cutremurul iniţial, cea mai puternică dintre acestea având magnitudinea 5,2, potrivit departamentului regional de comunicare.


Citeşte şi: Prinţul Harry dă cărţile pe faţă: ‘O mare tristeţe că s-a ajuns la asta’

Seismul iniţial s-a produs în regiunea Jiashi din prefectura Kashgar, duminică, la ora locală 21:27, potrivit Centrului de Seismologie din China. Epicentrul a fost stabilit la o adâncime de 16 kilometri, a precizat centrul într-un comunicat.

Cutremurul a condus la prăbuşirea a patru magazine şi a unor bucăţi de ziduri însumând 1.084 metri şi a provocat apariţia unor crăpături în peste 1.000 de locuinţe şi în ziduri totalizând 5.574 de metri. Totodată, seismul a produs pagube la nivelul unor linii de înaltă tensiune şi în infrastructura de transport, a precizat departamentul citat.

Citeşte şi: Miliardarii lumii au mai mulţi bani decât 60% din restul populaţiei

Autorităţile regionale au iniţiat un răspuns în situaţii de urgenţă, mii de persoane şi peste 500 de vehicule participând la operaţiunile de căutare şi salvare.

4.827 de persoane au fost cazate în adăposturi temporare.

Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă şi guvernul regional au dispus trimiterea a mii de corturi, paturi pliante, pături şi saltele în Xinjiang.