DISTRIBUIȚI
DW

Premierul ucrainean Oleksiy Honcharuk a demisionat şi miniştrii de finanţe şi de externe precum şi procurorul general ar putea demisiona în cadru unei remanieri în această săptămână, au afirmat marţi parlamentari ai partidului preşedintelui Volodymry Zelenskiy, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Zelenskiy l-a propus pe vicepremierul Denys Shmygal pentru a-l înlocui pe Honcharuk, a declarat parlamentara Galyna Yanchenko după o reuniune de partid înaintea unei sesiuni parlamentare convocate pentru miercuri de preşedinte.


Citește și : Trump acceptă propunerea lui Putin privind o reuniune a Consiliului de Securitate ONU

”Preşedintele şi Shmygal au prezentat potenţiala componenţă a cabinetului … Aşteptăm mari schimbări”, a declarat Yanchenko.

Remanierea survine în timp ce Ucraina încearcă să obţină împrumuturi de miliarde de dolari de la Fondul Monetar Internaţional care depind de progresele înregistrate de Kiev în reforme şi combaterea corupţiei.

Citește și : ONU cere UE să asigure mai mult sprijin Greciei în faţa valului de migranţi şi refugiaţi

Premierul ucrainean Oleksiy Honcharuk s-a aflat în atenţie de la scurgerile de informaţii din ianuarie privind unele comentarii neadecvate făcute de acesta la adresa preşedintelui Zelenskiy.