DISTRIBUIȚI
SportExclusiv

Comitetul Olimpic Brazilian a fost suspendat provizoriu de Comitetul Internaţional Olimpic (CIO), după implicarea fostului preşedinte Carlos Nuzman în ancheta privind cumpărarea de voturi în procesul de atribuire a organizării Jocurilor Olimpice din 2016.

CIO a decis şi suspendarea lui Nuzman din toate funcţii şi drepturile de membru CIO şi excluderea lui din comisia de coordonare la JO 2020 de la Tokyo.


Preşedintele Comitetului Olimpic Brazilian, Carlos Nuzman, a fost reţinut, joi, la Rio, în ancheta privind cumpărarea de voturi în procesul de atribuire a organizării Jocurilor Olimpice din 2016. Şi Leonardo Gryner, directorul general al forului, a fost reţinut de poliţia braziliană în acest caz.

Nuzman, în vârstă de 72 de ani, este preşedintele forului olimpic brazilian din 1995, şi a fost acuzat că a acţionat ca intermediar într-o schemă de „bani contra voturi” pentru a obţine susţinerea unui influent membru al CIO, Lamine Diack.

Poliţia braziliană a anunţat, la 5 septembrie, deschiderea unei anchete pentru corupţie cu privire la atribuirea organizării Jocurilor Olimpice din 2016 oraşului Rio de Janeiro. Autorităţile suspectează că au fost cumpărate voturile unor membri ai Comitetului Olimpic Internaţional.

La Rio au fost efectuate atunci percheziţii în 11 locuri, inclusiv la reşedinţa preşedintelui Comitetului Olimpic Brazilian, Carlos Nuzman. Şaptezeci de angajaţi ai poliţiei judiciare braziliene, împreună cu omologi francezi şi americani, au participat la aceste percheziţii. Ei au căutat probe pentru „cumpărare de voturi” în cadrul procesului de atribuire a organizării JO-2016.

Rio de Janeiro a câştigat organizarea JO din 2016 în detrimentul oraşelor Chicago, Madrid şi Tokyo.