DISTRIBUIȚI

Un seism puternic s-a produs duminică dimineaţă într-o regiune de coastă din sudul statului Peru, au anunţat reprezentanţii Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (United States Geological Survey – USGS, n.r.). Deşi nu au fost raportate deocamdată victime, cutremurul a cauzat pagube materiale minore, informează Reuters.

Cutremurul de pământ s-a produs la ora 09.18 GMT la o adâncime de 10 kilometri, a precizat USGS. Potrivit Insitutului Guvernamental de Geofizică din Peru, seismul a avut magnitudinea de 6,7, iar epicentrul s-a aflat în Lomas, o localitate din Arequipa, o regiune din sudul statului Peru, conform agerpres .


Agenţiile de presă internaţionale au anunţat iniţial că magnitudinea seismului a fost de 7,3.

Autorităţile maritime peruane afirmă că seismul nu a produs un tsunami pe coastele acestui stat din America de Sud.

Iniţial, Pacific Tsunami Warning Centre anunţase că era posibil „să apară valuri periculoase de tip tsunami în regiunile de coastă aflate la o distanţă de 300 de kilometri faţă de epicentrul seismului”.

Yamila Osorio, guvernatorul din Arequipa, a dezvăluit pe Twitter că, deocamdată, nu au fost raportate victime, ci doar câteva pagube materiale minore, inclusiv la nivelul unor porţiuni din câteva drumuri naţionale.

Locuitorii din Lomas au fost evacuaţi, a precizat Yamila Osorio

 

Citește și : Portugalia : Incendiu într-un centru de recreere. Opt morţi și zeci de răniți