DISTRIBUIȚI
Twitter

Un cutremur cu magnitudinea 6,3 grade s-a produs joi în insulele Kermadec, un arhipelag al Noii Zeelande, fără ca autorităţile să fi informat despre producerea de pagube materiale sau să emită o alertă de tsunami, relatează EFE, potrivit agerpres.  

Seismul s-a produs la 22:56 ora locală (09:56 GMT) iar epicentrul a fost localizat la 10 kilometri sub fundul Oceanului Pacific, potrivit Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS) care supraveghează activitatea seismică din întreaga lume.


Citește și : Marea Britanie trebuie să facă mai multe pentru combaterea rasismului

Cutremurul s-a produs la 961 de kilometri nord-est de Ngunguru, o localitate din nordul Noii Zeelande şi la 1010 de kilometri sud-vest de Nuku’alofa, localitate din insulele Tonga.

Arhipelagul Kermadec, situat între Noua Zeelandă şi insulele Tonga, nu este locuit, cu excepţia personalului de la baza permanentă de pe insula Raoul, unde este amplasată o staţie meteo şi de radio.

La începutul lunii trecute, autorităţile neozeelandeze au activat de două ori alerta de tsunami, ridicată ulterior, după producerea unor seisme puternice unul cu magnitudinea 7,3 în largul coastei nord-orientale şi altul de 8,1 grade în apropiere de insulele Kermadec.

Citește și : Autorităţile italiene AU ÎNCHIS spaţiul aerian din jurul vulcanului Etna