DISTRIBUIȚI

Un seism cu magnitudinea 6,1 s-a produs sâmbătă în largul regiunii Mindanao din sudul Filipine, informează DPA şi Xinhua, potrivit agerpres.   

Cutremurul a avut loc la ora locală 17:30 (9:30 GMT), a indicat Institutul de Vulcanologie şi Seismologie din Filipine (Phivolcs).


Citește și: UPDATE: DOLIU în UK! Prinţul Philip A MURIT la 99 de ani!

Epicentrul seismului s-a aflat la aproximativ 148 de kilometri sud-vest de localitatea Sarangani din provincia Davao Occidental.

Cutremurul, de origine tectonică, s-a produs la o adâncime de circa 314 kilometri.

Potrivit Phivolcs, în pofida intensităţii sale semnificative, seismul nu a avut potenţialul de a cauza pagube datorită adâncimii la care s-a produs, însă este posibil să fie urmat de replici.

Citește și: Republica Moldova va cumpăra 400.000 de doze de vaccin chinezesc Sinovac

Cutremurul a fost resimţit în mai multe regiuni ale insulei Mindanao, inclusiv în oraşul General Santos, localitatea Monkayo din Davao De Oro şi în Alabel din provincia Sarangani.

Arhipelagul filipinez este situat în aşa-numitul „Cerc de Foc al Pacificului”, o zonă unde se înregistrează aproximativ 90% din activitatea seismică şi vulcanică a lumii şi unde se produc aproape 7.000 de cutremure pe an, majoritatea de intensitate moderată.