DISTRIBUIȚI

Un seism cu magnitudinea 5,7 s-a produs duminică după-amiază în provincia indoneziană Central Java, a anunţat agenţia de climatologie şi geofizică din această ţară, potrivit DPA, potrivit agerpres.

Cutremurul produs în adâncul mării a avut loc la ora locală 4:32 PM (09:32 GMT), la o adâncime de 10 kilometri şi a avut epicentrul la circa 88 de kilometri sud-vest de oraşul Cilacap.


Citește și : Au început PROTESTELE la Chișinău: Vladimir Plahotniuc cere alegerea unui nou președinte

Agenţia indoneziană de climatologie şi geofizică (BMKG) nu a emis niciun avertisment referitor la un potenţial tsunami şi nu au fost raportate persoane rănite sau pagube până la ora transmiterii acestor informaţii.

Agenţia publică de presă Antara a relatat că rezidenţii din cartierul Kulon Progo, în provincia Yogyakarta, au fugit din locuinţe în momentul în care seismul a zguduit regiunea pentru circa şapte secunde.

Un rezident local a povestit că era în mijlocul unei conversaţii cu un vecin când au simţit scaunele legănându-se. Aceştia au părăsit imediat locuinţa.

Bărbatul a relatat că este încă traumatizat de seismul cu magnitudinea 5,9 din mai 2006, care a ucis aproape 6.000 de persoane şi a avariat grav mai multe clădiri printre care emblematicul complex de temple Prambanan.

Citește și : Președintele interimar al Rep. Moldova anunţă alegeri anticipate pentru 6 septembrie