DISTRIBUIȚI

Cuţitul cu care preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a fost înjunghiat în urmă cu un an, în timpul campaniei electorale, va fi expus într-un muzeu, fiind considerat de un judecător ca obiect cu „valoare istorică relevantă”, transmite EFE, potrivit agerpres.

Judecătorul Bruno Savino, din localitatea Juiz de Fora, unde a avut loc atacul, a recunoscut „valoarea istorică relevantă a cuţitului folosit în atentatul” asupra lui Bolsonaro, comis pe 6 septembrie 2018, şi, prin urmare, „interesul de conservare a acestuia pentru istoria politică recentă a ţării”.


Citește și : Veste bună pentru Chişinău: Rusia ÎŞI RETRAGE arsenalul sovietic din Transnistria

Arma utilizată de autorul atacului, un bărbat de 41 de ani, cu probleme psihice, va fi expusă la Muzeul Academiei Naţionale de Poliţie din capitala ţării, la o dată ce urmează să fie stabilită.

În campania electorală de anul trecut, candidatul Jair Bolsonaro a fost înjunghiat în abdomen în timp ce era purtat pe umeri de mulţime la un miting în Juiz de Fora, localitate din statul Minas Gerais (sud-est).

Agresorul a fost arestat imediat după atacul asupra lui Bolsonaro, care în acel moment conducea în sondaje privind intenţia de vot, dar judecătorul a apreciat că persoana reţinută nu are capacitatea de a răspunde pentru actele sale din cauza problemelor psihice.

Citeşte şi: Preşedintele Adunării Generale din Franţa, INCULPAT într-un caz de corupţie

După atentat, Bolsonaro a fost internat de urgenţă la un spital public din Juiz de Fora, unde medicii au reuşit să-l stabilizeze, iar câteva zile mai târziu a fost transportat cu elicopterul la un centru medical din Sao Paolo, unde a fost operat din nou şi a urmat un proces de recuperare.

Preşedintele brazilian a fost supus duminică unei noi intervenţii chirurgicale la abdomen, a patra de când a fost înjunghiat, de această dată pentru corectarea unei eventraţii care a apărut ca urmare a operaţiilor anterioare.