DISTRIBUIȚI
RT.com

Cutia neagră a a avionului prăbuşit duminică lângă Moscova a fost găsită, anunţă Russia Today. De asemenea, presa rusă afirmă că pilotul ar fi semnalat o defecţiune şi ar fi solicitat să aterizeze de urgenţă pe Aeroportul Internaţional Jukovski sau că unul dintre motoarele aparatului ar fi explodat înaintea prăbuşirii soldate cu moartea celor 71 de persoane aflate la bord, scrie The Guardian, care precizează însă că informaţiile nu au fost confirmate din surse oficiale.

Conform Russia Today, care citează Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă, a fost găsită cutia neagră a aparatului, care conţine înregistrarea discuţiilor din cabina piloţilor, şi a fost făcută publică şi lista victimelor, potrivit news.ro .


Site-ul gazeta.ru citează surse din rândurile investigatorilor care afirmă că pilotul a raportat o defecţiune tehnică şi a solicitat aterizarea de urgenţă pe Aeroportul Jukovski. Surse oficiale nu au confirmat însă această ipoteză, notează The Guardian.

Citește și : SUA : Un elicopter s-a prăbuşit în Marele Canion. Trei persoane au murit

Alte informaţii indică faptul că unul dintre motoarele ar fi explodat înaintea prăbuşirii.

Televiziunea rusă de stat a difuzat imagini de la locul prăbuşirii aparatului, părţi din avion fiind în zăpadă.

De altfel, tot conform preseri ruse, echipajele serviciilor de urgenţă au ajuns pe jos la epava avionului, echipa de intervenţie fiind formată din peste 150 de persoane. Ministrul rus al Transporturilor, aflat la faţa locului, a afirmat că sunt posibile mai multe cauze inclusiv condiţiile meteo şi o eroarte umană.

Guvernatorul regiunii Orenburg, către care se îndrepta avionul a declarat că peste 60 de persoane aflate la bord erau din această regiune.

Site-ul local Ural56.ru a difuzat imagini ale familiilor victimelor, la Orsk, oraşul de destinaţie. Primarul oraşului, Andrei Odintsov, a declarat la televiziunea de stat rudele primesc asistenţă din partea a şase psihologi, la aeroport fiind prezente şi patru ambulanţe.