DISTRIBUIȚI
Twitter

Curtea Supremă a Braziliei a autorizat o investigaţie ce îl vizează pe preşedintele Jair Bolsonaro, în urma acuzaţiilor că el ar fi influenţat politic poliţia federală, a anunţat Curtea Supremă într-un comunicat, luni seara, informează marţi dpa şi AFP, potrivit agerpres.

Curtea Supremă a autorizat investigaţia în urma unei cereri în acest sens formulate de Procurorul General al Braziliei, se spune în comunicat.


Citește și : Tedros Adhanom Ghebreyesus: ‘Lumea ar fi trebuit să asculte’ recomandările OMS

Potrivit deciziei Curţii Supreme, investigaţia ar urma să se desfăşoare în următoarele 60 de zile.

Fostul ministru al justiţiei brazilian Sergio Moro a făcut înainte de aceasta acuzaţii serioase la adresa lui Bolsonaro şi a demisionat din funcţia sa vineri.

Moro a declarat că nu mai este posibilă prezervarea independenţei poliţiei federale, după ce Bolsonaro l-a destituit pe şeful poliţiei federale, care era un confident apropiat al lui Moro.

Moro este unul dintre cei mai cunoscuţi investigatori anticorupţie din Brazilia şi ar putea fi chemat să depună mărturie şi să prezinte posibile dovezi.

Citeşte şi: Casa Albastră spulberă toate zvonurile: ‘Kim Jong Un trăieşte şi este bine sănătos!’

Bolsonoro trece printr-o perioadă dificilă, cu epidemia de coronavirus care a încetinit economia şi a instaurat tensiuni cu autorităţile statelor federale preocupate să-şi protejeze populaţia.

Potrivit unui sondaj al Datafolha publicat de cotidianul Folha de S.Paulo, 45% dintre brazilieni cred că Congresul ar trebui să declanşeze o procedură de destituire, în timp ce 48% cred că nu ar trebui.