DISTRIBUIȚI
Tass

Cursele aeriene au fost reluate în Statele Unite, după remedierea unei probleme în sistemul informatic al Administraţiei Federale a Aviaţiei (FAA), a anunţat instituţia, potrivit postului de televiziune CBS News, informează mediafax.

„Operaţiunile aeriene normale sunt reluate gradual în Statele Unite după o defecţiune (…). Decizia de oprire la sol a avioanelor a fost anulată. Continuăm să verificăm cauza problemei iniţiale”, a comunicat Administraţia Federală a Aviaţiei.


Citește și : Oraşul Soledar a căzut în mâna ruşilor

„Preşedintele Biden a fost informat în cursul dimineţii de secretarul Transporturilor despre o defecţiune a sistemului informatic al Administraţiei Federale a Aviaţiei (FAA). În acest moment, nu există dovezi despre un atac cibernetic, dar preşedintele a cerut Departamentului Transporturilor să efectueze o investigaţie completă privind cauzele”, a declarat Karine Jean-Pierre, purtătoarea de cuvânt a Preşedinţiei SUA.

„Tocmai am vorbit cu Pete Buttigieg, secretarul Transporturilor. Nu cunosc cauza, dar am vorbit cu el la telefon. Le-am cerut să îmi transmită direct ce au găsit”, a afirmat Biden.

Citește și : Harkovul a fost bombardat intens la câteva ore după vizita ministrului german de externe