DISTRIBUIȚI
ndtv

Toate cuplurile din Marea Britanie vor putea să intre într-un parteneriat civil sau să se căsătorească, a anunţat prim-ministrul britanic, Theresa May, scrie Politico, potrivit News.ro .

„Această schimbare a legii ajută la protejarea intereselor cuplurilor de sex opus care vor să îşi oficializeze relaţia, dar nu vor neapărat să se căsătorească. Prin faptul că am extins parteneriatele civile, ne asigurăm că toate cuplurile, fie de acelaşi sex sau de sex opus, au aceleaşi opţiuni în viaţă”, a declarat May pentru London Evening Standard.


Citește și : Salvini îl atacă pe Juncker: „Suntem gata să-i cerem despăgubiri”

Cuplurile de acelaşi sex din Marea Britanie pot deja intra în parteneriate civile sau să se căsătorească, însă cuplurile heterosexuale nu aveau varianta parteneriatului civil până în prezent.

În iunie, Curtea Supremă din Marea Britanie a hotărât că acest sistem încalcă prevederile Convenţiei Europeane privind Drepturile Omului.

Guvernul britanic a informat că există peste 3,3 milioane de cupluri necăsătorite în Marea Britanie care locuiesc împreună, dar nu beneficiază de aceleaşi protecţii.

Citește și : Rusia şi India vor finaliza acordul privind vânzarea sistemelor de apărare antiaeriană S-400