DISTRIBUIȚI
7NEWS

O femeie găsită în viaţă vineri după ce a fost dată dispărută într-o pădure de pe insula Maui din Hawaii în urmă cu peste două săptămâni, a mărturisit că a făcut eforturi să nu se dea bătută, relatează luni The Guardian, potrivit agerpres.

Amanda Eller, în vârstă de 35 de ani, rezidentă în Hawaii, a plecat într-o drumeţie montană, însă s-a rătăcit şi a fost dată dispărută timp de peste 15 zile.


Citeşte şi: Jeremy Corbyn vrea alegeri generale sau un nou referendum pentru Brexit

Ea a fost găsită vineri în viaţă pe fundul unei râpe din arhipelagul american, în urma unui amplu elan de solidaritate ce a permis localizarea ei.

”Viaţa sau moartea era singura opţiune pe care o aveam”, a declarat ea pentru New York Times. ”Au auzit această voce care mi-a zis: ‘Dacă vrei să trăieşti, mergi mai departe’. Şi imediat ce mă îndoiam de intuiţia mea şi încercam să o iau pe o altă cale atunci îmi transmitea ceva, ceva încerca să mă oprească, cădea pe mine o creangă, mă loveam la degetele de la picioare sau mă împiedicam”, a povestit Eller, care este fizioterapeut şi instructoare de yoga. ”Aşa că îmi spuneam: ‘Bine, este o singură cale”, a adăugat ea.

Eller a fost dată dispărută la data de 8 mai. Maşina sa, o Toyota albă, a fost găsită în parcarea rezervaţiei Makawao, cu telefonul şi portofelul ei în interiorul autovehiculului.

Sute de voluntari au declanşat o operaţiune de salvare în timp ce părinţii femeii au oferit o recompensă de 10.000 de dolari.

Eller a declarat că a intenţionat să facă o scurtă plimbare, însă s-a abătut de la potecă pentru a se odihni şi a pierdut traseul. ”Am vrut să mă întorc pe unde am venit, însă instinctul mă conducea în altă parte… şi am un instinct foarte puternic”, a mărturisit ea. ”Aşa că mi-am spus: ‘Maşina mea este pe aici şi o să merg până dau de ea”, a adăugat femeia care a continuat să se afunde în pădure.

Citeşte şi: ALERTĂ – Liviu Dragnea a fost CONDAMNAT la 3 ani și 6 luni de închisoare cu EXECUTARE

În timpul calvarului său, ea a căzut de pe o stâncă şi a suferit o fractură de membru inferior. Totodată, femeia s-a julit la glezne şi a fost arsă de soare.

După ce a rătăcit timp de 17 zile, ea a zărit un elicopter trimis în căutarea sa. ”M-am uitat în sus, iar ei erau chiar deasupra mea”, a spus femeia.

Eller a fost reperată în cele din urmă de persoanele aflate în elicopter – Javier Cantellops, Chris Berquist şi Troy Helmers – în apropiere de Kailua, şi a fost transportată la spital de un echipaj de la departamentul de pompieri din Maui.

Mama femeii, Julia, a declarat pentru Maui News că fiica sa a reuşit să supravieţuiască deoarece a stat lângă o sursă de apă şi a mâncat zmeură, guava şi chiar şi câteva molii. Eller a încercat să prindă şi raci, însă ”nu a avut mare succes”, a adăugat mama sa.

”A slăbit destul de mult, după cum vă puteţi imagina, fiind rătăcită atât de multă vreme”, a precizat Julia Eller. ”Însă a reuşit să supravieţuiască. A avut priceperea necesară şi a făcut ceea ce trebuia să facă pentru a câştiga timp astfel încât noi să avem şansa să o găsim”, a adăugat ea.

Citeşte şi: Manuel Valls a pierdut alegerile pentru primăria Barcelonei

Partenerul de viaţă al Amandei Eller a fost ultima persoană care o văzuse pe tânăra femeie înainte de a semnala dispariţia ei în faţa autorităţilor.

Femeia a fost găsită în viaţă pe fundul unei râpe din arhipelagul american, în urma unui amplu elan de solidaritate ce a permis localizarea ei.

Apărând zâmbitoare într-o fotografie difuzată de rudele sale după ce a fost regăsită, tânăra femeie a slăbit aproximativ şapte kilograme, dar are o stare de sănătate bună, a explicat pentru CNN unul dintre participanţii la operaţiunile de căutare, Javier Cantellops.

„Ultimele 17 zile au fost cele mai grele din viaţa mea şi aceasta a fost cu adevărat o călătorie spirituală importantă”, a declarat Amanda Eller, în lacrimi, într-o înregistrare video realizată în spital şi publicată pe Facebook.