DISTRIBUIȚI
New Internationalist

Cultura europeană a pierdut 31% din cifra sa de afaceri din cauza crizei sanitare, se arată într-un studiu al sectorului, publicat marţi, scrie AFP, potrivit news.ro .

„Economia culturală este o pârghie puternică de export şi de influenţă pentru Uniunea Europeană, exporturile de bunuri culturale reprezentând mai mult de 28,1 miliarde de euro în 2017”, se arată în studiu.


Citește și : Biden ÎNCHIDE mai multe închisori private din SUA şi îi lasă pe poliţişti ‘DEZARMAŢI’

Potrivit studiului, veniturile din sector – care include TV, cinema, radio, muzică, edituri, jocuri video, interpretare şi arte vizuale – au scăzut cu 31,2% anul trecut în comparaţie cu 2019. Sectorul cultural a fost mai afectat decât turismul, care a pierdut 27% din venituri.

Potrivit The Guardian, doar industria de aviaţie, unde veniturile au scăzut cu 31,4%, a suferit mai mult, spun autorii raportului, comandat de organizaţii pentru drepturile autorilor şi creatorilor europeni şi care urmează să fie prezentat Comisiei Europene marţi.

„Cultura a devenit o resursă limitată în Europa de azi şi suntem ce e mai rău pentru ea”, a spus muzicianul francez Jean-Michel Jarre, care va preda studiul. „Învăţăm greu valaorea cu adevărat esenţială a artei în societatea noastră”.

Citește și : Norvegia ANULEAZĂ două exerciţii militare cu NATO