DISTRIBUIȚI
Yahoo

De zeci de ani, 20 aprilie a fost sărbătoarea neoficială pentru utilizatorii de marijuana, iar acum, această zi poate reaminti cât de repede s-a schimbat statutul marijuanei, de la o substanţă ilegală la o afacere în valoare de mai multe miliarde de dolari, informează CNN, potrivit mediafax.

Companiile de cannabis listate public au raportat vânzări puternice de când Canada a legalizat, în octombrie anul trecut, marijuana, iar câteva state americane au votat pentru aprobarea utilizării marijuanei în scopuri recreaționale și medicale.


Citește și : Trump s-a prăbușit în sondaje în urma publicării raportului Mueller

De asemenea, cannabisul a devenit o substanţă comună în ziua de azi în urma investițiilor și parteneriatelor dintre vânzătorii de marijuana și marile companii.

Corporația Constellation Brands, proprietara berii Corona, deține peste 35% din Canopy Growth, o companie canadiană de canabis care intenționează să cumpăre firma Cannabis Acreage Holdings, din Statele Unite. Constellation a dezvăluit, de asemenea, joi, că ar putea să-și majoreze participația la Canopy la 50%.

Altria, proprietara Marlboro, a investit 1,8 miliarde dolari în producătorul de canabis Cronos Group. Iar producătorul de marijuana Tilray lucrează la o băutură cu canabis. împreună cu proprietarul Budweiser AB InBev. Multe dintre aceste acțiuni au crescut deja în acest an. Acţiunile companiei Cronos au crescut cu aproape 60% până în prezent, în timp ce Canopy a câștigat 70%.

Citește și : Juncker avertizează cu privire la ‘tentative’ de manipulare înaintea alegerilor pentru Parlamentul European