DISTRIBUIȚI
FOX6Now.com

Una dintre cele trei supravieţuitoare ale accidentului de avion care a avut loc vineri la Havana a murit luni la spital, au anunţat autorităţile, bilanţul catastrofei aeriene ajungând la 111 morţi, fiind cea mai mare tragedie de acest fel din Cuba din ultimii aproape 30 de ani, relatează AFP, potrivit agerpres.

Tânăra femeie de 23 de ani „se afla într-o stare extrem de critică pentru care nu s-a mai putut face nimic”, în ciuda eforturilor medicilor, a precizat Ministerul Sănătăţii cubanez într-un comunicat citit la televiziunea naţională. Celelalte două supravieţuitoare se află în continuare internate în spital într-o stare gravă.


Citește și : Ancheta rusă: Trump acuză CIA din timpul administraţiei Obama că a vrut să comită un ”asasinat politic”

Cele trei femei s-au numărat printre cele 113 persoane de la bordul avionului Boeing 737-200 care s-a prăbuşit vineri într-o zonă cu culturi agricole la scurt timp după ce a decolat de pe aeroportul internaţional Jose Marti din Havana.

Avionul, închiriat de compania aeriană cubaneză Cubana de Aviacion de la compania mexicană Global Air, cunoscută şi sub denumirea de Aerolineas Damojh, asigura legătura între Havana şi Holguin.

Operaţiunile acestei companii au fost suspendate „temporar” luni de către Direcţia Aviaţiei Civile din Mexic, pentru a fi efectuată o verificare a modului în care Global Air respecta normele de securitate internaţionale.

Sâmbătă, un fost pilot al companiei a denunţat în presa mexicană deficienţe în întreţinerea aparatelor de zbor, reiterându-şi acuzaţiile care au determinat deja o suspendare a zborurilor unui avion între 2013 şi 2014.

Experţi ai Boeing, Global Air şi Direcţiei generale a aeronauticii civile mexicane sunt în Cuba pentru a ajuta autorităţile să facă lumină asupra accidentului, cel mai grav înregistrat în insulă după 1989.

Citește și : Un nou acord mai vast cu Iranul va fi „foarte dificil” de încheiat, afirmă ministrul britanic de externe

Havana a anunţat deja că una din cutiile negre a fost găsită în „stare bună”. Până acum, numai 36 de victime au fost identificate oficial, iar unele dintre ele au fost deja înmormântate.

În total, în accident au murit 100 de cubanezi – între care cinci copii -, cei şase membri mexicani ai echipajului, trei turişti străini – o mexicană şi un cuplu argentinian -, precum şi doi rezidenţi din Sahara Occidentală, „probabil” studenţi, conform presei de stat.