DISTRIBUIȚI
stiripesurse.ro

Ministrul cubanez de externe, Bruno Rodriguez, a anunţat sâmbătă măsuri pentru facilitarea vizitelor în ţara natală ale cubanezilor din Statele Unite. „Guvernul SUA se închide, iar Cuba se deschide”, a declarat el la o întrunire a cubanezilor din Washington care susţin regimul de la Havana. Se va permite şi revenirea unor cetăţeni care au părăsit ţara ilegal.

Pe viitor, cetăţenii cubanezi cu reşedinţa în SUA nu vor mai avea nevoie de o revizuire specială a paşapoartelor emise de ţara lor, înainte de a reveni pe insulă, în vizită. Ministrul a explicat că procedura ar fi fost mai greu de urmat după ce Washingtonul a expulzat 15 diplomaţi cubanezi, în urma scandalului aşa-numitelor atacuri acustice împotriva personalului diplomatic american din Cuba.


„Este inacceptabil şi imoral, din punctul de vedere al guvernului cubanez, ca oamenii să fie afectaţi de o neînţelegere între guverne”, a susţinut Rodriguez.

El a adăugat că autorităţile de la Havana vor facilita şi obţinerea cetăţeniei cubaneze de către americanii de origine cubaneză, născuţi în Statele Unite.

Reuters menţionează că în SUA trăiesc aproximativ două milioane de cubanezi şi descendenţi ai acestora.