DISTRIBUIȚI
stiripesurse.ro

Ministrul cubanez de externe Bruno Rodriguez a denunţat luni „oportunismul politic” al administraţiei Trump, care a anunţat în aceeaşi zi că a adăugat Cuba din nou pe lista neagră a SUA cu „statele care susţin terorismul”, transmite AFP, potrivit agerpres.

„Condamnăm caracterizarea cinică şi ipocrită a Cubei drept stat care sprijină terorismul, anunţată de Statele Unite. Oportunismul politic al acestei acţiuni este evident pentru toţi cei cărora le pasă sincer de flagelul terorismului şi de victimele acestuia”, a reacţionat pe Twitter şeful diplomaţiei cubaneze.


Citește și: Twitter ÎNCHIDE 70.000 de conturi legate de QAnon! Facebook blochează sloganul STOP the STEAL

Administraţia Trump a anunţat luni, cu nouă zile înainte de sfârşitul mandatului preşedintelui, că a reintrodus Cuba pe lista neagră a SUA cu „statele care susţin terorismul”, de pe care fostul preşedinte democrat Barack Obama a retras-o în 2015.

Citește și: CUTREMUR puternic la granița Rusiei cu Mongolia

„Cu această măsură, vom trage din nou la răspundere guvernul Cubei şi vom transmite un mesaj clar: regimul Castro trebuie să pună capăt sprijinului său pentru terorismul internaţional şi subversiunii justiţiei americane”, a declarat şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo într-un comunicat care îi menţionează pe foştii lideri cubanezi Fidel şi Raul Castro. El acuză Cuba, pentru a justifica această sancţiune, pentru că „a susţinut în mod repetat acte de terorism internaţional oferind refugiu teroriştilor”.