DISTRIBUIȚI
ABC

Un turist italian de 61 de ani a murit în Cuba, fiind primul deces de coronavirus înregistrat în această ţară unde numărul contagierilor a crescut până acum la 9 , a informat miercuri Ministerul Sănătăţii (Minsap) citat de EFE, scrie agerpres.

Turistul, decedat miercuri dimineaţă, este unul dintre primele persoane testate pozitiv în Cuba, iar de două zile se afla în stare critică şi cu ventilaţie artificială la Institutul de Medicină Tropicală Pedro Kourí (IPK) din Havana, specializat în boli infecţioase.


Citește și : Turcia închide frontierele terestre cu Grecia şi Bulgaria pentru tranzitul persoanelor

„În pofida eforturilor depuse de echipa de terapie intensivă care îl îngrijea direct, alături de un grup de experţi ai Minsap care l-au monitorizat permanent, complicaţiile dezvoltate de boală au provocat decesul” pacientului italian, se arată în comunicatul ministerului.

Minsap a transmis condoleanţe familei şi apropiaţilor pacientului care în acest moment nu vor putea călători în insulă ca urmare a închiderii frontierelor pe care Uniunea Europeană le-a adoptat recent.

Noile cazuri au fost raportate în provinciile Villa Clara şi Sancti Spiritus (centrul insulei) – un cubanez de 25 de ani care a călătorit în Spania, o cubaneză de 67 de ani care s-a întors din SUA şi un cetăţean american de 77 de ani care locuieşte în California, toţi „cu evoluţie satisfăcătoare până în acest moment”.

În Cuba 389 de persoane sunt spitalizate în izolare preventivă, deoarece nu prezintă simptome sau au intrat în contact cu cei infectaţi, potrivit ultimelor date difuzae de autortăţi.

Citește și : Bilanțul epidemiei de coronavirus în Marea Britanie a ajuns la 71 de morți și 2626 de cazuri confirmate

Ministerul nu a oferit date despre restul pacienţilor testaţi pozitiv cu coronavirus, printre care două femei din Italia care au călătorit cu turistul decedat şi care sunt în continuare spitalizate la IPK.

Pe lângă cele trei noi cazuri, au fost depistaţi pozitiv un cubanez contagiat de soţia sa, o boliviană rezidentă în Italia, un cubanez de 63 e ani întors din Spania, un angajat pe un vas de croazieră din provincia Camaguey şi un rezident din Havana a cărui fiică s-a întors recent de la Milano.