DISTRIBUIȚI

Cuba a solicitat ajutorul Statelor Unite pentru a reconstrui complexul de stocare a carburantului distrus de un incendiu masiv la începutul lunii august, informează mediafax.

Solicitarea a fost făcută în cadrul unei întâlniri online între experţi din cele două ţări şi explorează „posibile căi de cooperare pentru reabilitarea zonelor cele mai afectate”, conform Ministerului de Externe al Cubei.


Citește și :  Ambasadorul Vaticanului, convocat la MAE ucrainean după afirmaţiile Papei Francisc despre Daria Dughina

Un fulger a fost cauza producerii incendiului, iar patru dintre cele opt rezervoare aflate în depozit s-au prăbuşit. Fiecare rezervor avea o capacitate de 52 de milioane de litri de combustibil. În timpul incendiului, au fost rănite 132 de persoane, iar alte 16 au decedat. Toţi cei care au pierit erau pompieri.

Daunele aduse celui mai mare complex de depozitare a combustibilului din Cuba au afectat grav capacitatea ţării de a stoca ţiţei. Construit în anii 1980, depozitul Matanzas este considerat fundamental pentru logistica petrolieră din Cuba.

În timpul întâlnirii, delegaţia cubaneză a întrebat despre „cele mai inovatoare tehnici şi proceduri” utilizate de Agenţia SUA pentru Protecţia Mediului, precum şi de companiile legate de sectorul petrolier şi de alte agenţii, conform Ministerului cubanez de Externe.

Statele Unite au oferit anterior consiliere tehnică prin telefon în timp ce preşedintele venezuelean Nicolas Maduro s-a angajat să ajute la reconstruirea instalaţiei.

Citește și : O camionetă a lovit o terasă din centrul capitalei Bruxelles; șase răniți