DISTRIBUIȚI
FILE PHOTO: Test tubes labelled "Monkeypox virus positive and negative" are seen in this illustration taken May 23, 2022. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo

Cuba a confirmat sâmbătă seara primul caz de variola maimuței. Potrivit Ministerului Sănătății Publice, boala a fost depistată la un turist sosit din Italia, informează Reuters , informează mediafax.

Italianul a stat într-o casă închiriată și a călătorit în diverse locuri din provinciile vestice ale Cubei înainte de a se îmbolnăvi, a precizat ministerul.


Citește și : Moscova acuză o posibilă tentativă de asasinat asupra primarului instalat în Mariupol

El a solicitat asistență medicală joi, după ce a prezentat simptome, inclusiv leziuni ale pielii, și apoi a intrat în stop cardiac, din care și-a revenit.

Pacientul este în stare critică.

Organizația Mondială a Sănătății a declarat epidemia de variola maimuței drept o urgență sanitară globală, cu 40.000 de cazuri confirmate, inclusiv câteva decese, în peste 80 de țări în care virusul nu este endemic.

Citește și : 16 morţi şi 29 de răniţi după ce un camion rămas fără frâne a intrat într-o mulţime într-un oraş din sud-estul Turciei