DISTRIBUIȚI

Mai multe rachete au lovit miercuri baza aeriană Ain al-Asad din Irak ce găzduieşte forţe ale SUA, ale coaliţiei şi irakiene, au anunţat două surse de informaţii din domeniul securităţii, transmite miercuri Reuters, potrivit agerpres. 

Deocamdată nu au fost raportate victime, potrivit surselor de informaţii.


Citeşte şi: Texasul RENUNŢĂ la mască şi îşi deschide complet magazinele şi restaurantele

În jur de 13 rachete au fost lansate dinspre un loc situat la circa 8 km de bază, care se află în provincia vestică Anbar, a precizat Comandamentul de Operaţiuni de la Bagdad.

Acesta a fost al doilea atac cu rachete în Irak din această lună. Atacul survine cu numai două zile înainte de vizita Suveranului Pontif în această ţară.

Citeşte şi: Stat Islamic revendică asasinarea celor trei tinere din Jalalabad

Papa Francisc va întreprinde o vizită în Irak în pofida deteriorării situaţiei de securitate în unele regiuni irakiene, unde pe 21 ianuarie a avut loc cel mai sângeros atac terorist din ultimii trei ani, într-o piaţă din Bagdad.

Pe 16 februarie, un atac cu rachete întreprins asupra forţelor conduse de SUA în nordul Irakului s-a soldat cu uciderea unui angajat civil şi rănirea altor cinci, precum şi a unui soldat american. De asemenea, pe 21 februarie, mai multe rachete au fost lansate asupra unei baze aeriene irakiene la nord de Bagdad, rănind un angajat irakian al unei companii americane responsabilă cu întreţinerea avioanelor de luptă multirol F-16.