DISTRIBUIȚI
CNBC.com

Liderul Uniunii Creştin-Democrate germane (CDU), Armin Laschet, i-a mulţumit marţi rivalului său Markus Söder, liderul Uniunii Creştin-Sociale (CSU), după ce primul a devenit candidatul blocului conservator la postul de cancelar în perspectiva alegerilor parlamentare federale din 26 septembrie, transmit Reuters şi dpa, potrivit agerpres.

”Prin discuţii poţi vedea viaţa unei democraţii”, a spus Laschet într-o conferinţă de presă.


Citește și : 260 de ONG-uri cer 5,5 miliarde de dolari pentru a salva de la foamete 34 de milioane de oameni

El a lansat un apel la unitatea blocului conservator CDU-CSU dacă acesta doreşte să păstreze avansul în faţa Verzilor în sondajele de opinie, cu cinci luni rămase până la alegerile parlamentare din Germania.

”Este important ca CDU-CSU să intre în aceste alegeri ca o echipă”, a spus liderul creştin-democrat într-o conferinţă de presă desfăşurată după ce Markus Söder a anunţat că se retrage din cursa pentru funcţia de candidat al blocului conservator la cancelaria federală.

”CDU nu va câştiga acest scrutin fără CSU şi reciproca este de asemenea valabilă”, a accentuat Laschet.

Blocul CDU-CSU are cel mai mare grup parlamentar şi conduce în sondajele de opinie, astfel că este foarte probabil ca viitorul cancelar să provină tot din rândul conservatorilor, la fel ca actualul şef al guvernului federal, Angela Merkel, care se va retrage după încheierea mandatului.

Citește și : O cofetărie din Ungaria vinde deserturi în formă de vaccin: Galben pentru AstraZeneca, verde pentru Pfizer

”Armin Laschet este cancelarul potrivit pentru Germania”, a apreciat, la rândul său, Paul Ziemiak, membru al conducerii CDU, în aceeaşi conferinţă de presă.