DISTRIBUIȚI
Croatia Week

Croaţia a declarat stare de urgenţă duminică în valea Kosinj din centrul ţării după ce râul Lika s-a revărsat, blocând accesul rutier pentru circa 500 de persoane şi lăsând câteva sate fără electricitate, relatează Reuters, conform agerpres.

Mihael Kurtes, un oficial al municipalităţii din Perusic, a declarat că nivelul apei creşte cu 5 centimetri pe oră. Televiziunea de stat a informat că în jur de 20 de locuinţe au fost inundate, iar altele sunt în pericol.


Citește și : Iran : Fostul vicepreşedinte Rahim Mashaei a fost arestat

Inundaţiile din centrul Croaţiei au fost provocate de topirea zăpezii căzute din abundenţă la finalul lui februarie şi începutul lui martie dar şi de ploile torenţiale din ultimele zile.

Cele mai ameninţate de nivelul ridicat al apei din râuri sunt oraşele Karlovac, Jasenovac şi Hrvatska Kostajnica, unde o alunecare de teren a distrus săptămâna trecută în jur de o duzină de locuinţe. O nouă alunecare de teren s-ar putea produce în apropierea oraşului Petrinja.

În Muntenegrul vecin, oraşul vechi din localitatea de coastă Budva este în pericol de inundaţie din cauza vântului puternic şi a ploilor din weekend. De asemenea, câteva sate din Ulcinj, în apropierea frontierei cu Albania, au fost izolate de creşterea nivelului râului Bojana.

Citește și : Rusia : Secţiile de votare s-au deschis la Moscova pentru alegerile prezidenţiale