DISTRIBUIȚI

Ateliere de reparaţii încălţăminte, feronerie, ateliere foto, agenţii de turism şi aproape toate magazinele s-au redeschis luni în Croaţia, în prima dintre cele trei faze de relaxare graduală a măsurilor de izolare, după ce autorităţile au decis că pandemia de coronavirus este sub control, relatează EFE, potrivit agerpres.

Luni a fost reluat şi transportul public care fusese întrerupt pentru a evita contagierile, cu excepţia tramvaielor din Zagreb, în faţa temerii că circulaţia acestui mijloc de transport ar putea să provoace prăbuşirea unor clădiri în capitală după cutremurul care a avut loc luna trecută.


Citeşte şi: Casa Albastră spulberă toate zvonurile: ‘Kim Jong Un trăieşte şi este bine sănătos!’

Bibliotecile, muzeele şi galeriile de artă au primit de asemenea undă verde pentru a-şi redeschide porţile pentru public începând de luni, dată de la care sunt permise şi antrenamentele individuale şi ale echipelor din prima categorie a competiţiilor.

Epidemiologii au avertizat că relativul succes al controlării epidemiei în această ţară de 4,7 milioane de locuitori, care a înregistrat până la această dată 2.030 cazuri şi 55 decese de COVID-19, ar putea fi serios ameninţat dacă relaxarea restricţiilor este excesivă sau prea timpurie.

Citeşte şi: Cheltuielile militare au atins cel mai înalt nivel de la sfârşitul Războiului Rece

De aceea au făcut apel la menţinerea măsurilor de igienizare şi distanţare fizică între persoane, precum şi la acoperirea gurii şi a nasului în transportul public şi magazine.

Autorităţile au informat că în câteva săptămâni vor anunţa detaliile următoarelor două faze de reactivare a economiei şi de normalizare a vieţii, cu condiţia să nu aibă loc o creştere a cazurilor de contagiere cu noul coronavirus.