DISTRIBUIȚI
focus.de

Vicepreşedintele american Mike Pence va merge lunea viitoare la Bogota (Columbia) pentru a discuta despre criza din Venezuela cu liderii ţărilor din Grupul de la Lima, a anunţat joi biroul său, relatează agenţia Reuters, scrie Agerpres.

SUA şi alte ţări membre ale Grupului de la Lima şi-au exprimat sprijinul faţă de liderul venezuelean de opoziţie Juan Guaido şi încearcă să pună presiune pe preşedintele Nicolas Maduro pentru a demisiona în scopul de a permite organizarea de noi alegeri şi intrarea ajutorului umanitar în Venezuela.


Citește și : Timmermans: Riscul ca Marea Britanie să părăsească UE fără un acord a crescut semnificativ

”Lupta în Venezuela este între dictatură şi democraţie, şi libertatea ia avânt. Juan Guaido este singurul lider legitim al Venezuelei, şi este timpul ca Nicolas Maduro să plece”, a declarat Alyssa Farah, o purtătoare de cuvânt a lui Pence, într-un comunicat.

Mike Pence a ajutat la îndrumarea eforturilor Administraţiei Trump în reacţia la criza din Venezuela, ţară unde hiperinflaţia a făcut ca alimentele şi medicamentele să fie greu de găsit şi a determinat peste trei milioane de persoane să ia calea refugiului, multe dintre ele în Columbia. Pence ar urma să se întâlnească cu refugiaţi venezueleni în cursul vizitei sale, a precizat biroul său.

Citește și : Noi inscripţii antisemite la Paris. Poliția a deschis o anchetă