DISTRIBUIȚI
afp

Procurorul general al Venezuelei, Tarek William Saab, a anunţat marţi deschiderea unei anchete împotriva liderului opoziţiei, Juan Guaido, suspectat de implicare în „sabotarea sistemului electric”, informează AFP, scrie Agerpres.

Venezuela s-a confruntat începând de joi după-masa cu o pană de curent la scară naţională. Marţi, ministrul informaţiilor, Jorge Rodriguez, a afirmat că alimentarea cu energie electrică s-a reluat în toată ţara. AFP nu a putut verifica informaţia, din cauza lipsei comunicaţiilor, dar a confirmat că în capitala Caracas curentul a revenit intermitent şi a precizat că persistă dificultăţile în alimentarea cu apă.


Citește și : Brexit: Laburiştii votează împotriva acordului propus de premierul May

Regimul preşedintelui ales, Nicolas Maduro, susţine că Statele Unite au efectuat o serie de sabotaje împotriva principalei hidrocentrale a ţării, pentru a justifica o intervenţie militară.

Guaido, autoproclamat şef al statului şi recunoscut ca atare de multe ţări occidentale, a acuzat puterea de la Caracas că a provocat pana de curent prin neglijenţă şi corupţie.

Citește și : Poliţia italiană a arestat aproape 30 de persoane având legături cu organizaţia mafiotă ‘Ndrangheta